Hipstersurdeig fra Södermalm

SurdeigVi hadde lenge snakket om å prøve oss på surdeigsbaking, da jeg ramlet inn på bakeriet til Urban Deli på Södermalm i Stockholm i høst.

Urban Deli er en slags blanding av restaurant, bar, mathall og spesialbutikk, ikke så ulikt vår egen Mathall, bare i mindre skala. Selve bakeriet ligger noen hundre meter unna selve Urban Deli. Her er det åpen kafé i helgene, og det bugner over av deilige bakevarer.

Det spesielle med bakeriet til Urban Deli er ikke bare at det er et fantastisk bakeri (kardemommebollene er i hvertfall magiske), men at det også fungerer som surdeigshotell.

Ja, det stemmer. Her baker de fabelaktige brød i alle varianter, men de tar også vare på surdeigen din når du reiser på ferie. Det vil si, hvis du er villig til å spandere på surdeigen din kost og logi for 200 kr/uken. For som jeg har lært meg, behøver en surdeig både kjærlighet og næring. Vel, i alle fall næring. På Urban Deli får man også kjøpt med seg sin egen surdeigsstarter, og sånn var det at vi endte opp med en svenskettet hipstersurdeig i kjøleskapet vårt.

dobbel-surdeig

Vil du lese mer om surdeig, så er surdeig.no rette plassen å klikke seg videre til.

-K

 

One comment

  1. Pingback: Surdeigstarter - kunsten å starte en surdeigskultur - Mikromakeri

Legg igjen en kommentar

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>