Gewurztraminer – en god match til Tarte Flambee

I forbindelse med innlegget om Flammkuchen/Tarte Flambee var vi litt crazy og bakte inn en aldri så liten vinsmaking. Vi gikk derfor til innkjøp av to stykk Gewürstraminer fra to forskjellige deler av verden: en Trimbach fra Tarte Flambeens hjemtrakter, samt en chilensk Cono Sur Bicicleta. 

Bicicleta Cono Sur Gewurztraminer 2012
Bicicleta Cono Sur Gewurztraminer 2012

Cono Sur Gewürztraminer 2012

Chilensk hvitvin er et forholdsvis nytt bekjentskap for oss begge og vi var litt usikre på hva vi skulle forvente her.

Øyne: Forholdsvis blank og klar med en svak tone av strågul.

Nese: I det glasset løftes mot nesen får vi en liten overraskelse: Hmmm, dette minner da vitterlig om en riesling? Kanskje ikke en fullblods riesling, men det mineralske preget er absolutt tilstede sammen med klassiske elementer som kjeller/jord/lær (da vår nese ennå ikke har sommelier-standard, havner disse gjerne i samme noe ulne kategori). Vi noterer også gul og moden frukt.

Munn: Glasset løftes til munnen og vi er fortsatt noe forundret: anslaget er forholdsvis fruktig, men samtidig syrlig og ettersmaken er lett fruktig, men også forholdsvis bitter. Grapefrukt?

Denne vinen ble i og for seg godt mottatt, men innehar en noe vimsete karakter som muligens kan tilskrives den unge alderen. Med et par år til på baken vil dette kunne endres. Komboen Bicicleta Gewürztraminer og Tarte Flambee er uansett ikke optimal i våre munner. Rett og slett en litt merkelig Gewürztraminer tenker vi, og åpner neste flaske.

Trimbach Gewurztraminer
Trimbach Gewurztraminer

Trimbach Gewurztraminer 2010

Trimbach er en fantastisk vinprodusent lokalisert rett i utkanten av ekstremt sjarmerende Ribeauvillé, Alsace, og er verdenskjent for sine kvalitetsrieslinger.

Øyne: Fargen på denne er også blank og frisk, med et hint at strågul.

Nese: I det glasset møter nesen oppstår et stort smil om munnen på K: nå snakker vi Gewürztraminer! Fersken, jordbær, lychee – vi ender på nok en gang på, i mangel av et mer finjustert lukteapparat, “gule modne frukter”.

Munn: Bama mangosmoothie! Nei da, men jo. Det første man legger merke til her en den fyldige og noe oljete konsistensen, hvor tankene fort går til moden mango. Oljen endres elegant til mer friske toner etterhvert som vinen forflytter seg bakover i munnen, før den igjen ender omtrent der hvor den startet. Beklager det noe kleine uttrykket, men denne vinen har en utrolig flott og velbalansert kropp! Få ting er mer tilfredsstillende ved vinsmaking enn når man oppdager hva slike uttrykk faktisk innebærer.

Så, Trimbach Gewürztraminer og Tarte Flambee? I våre munner nærmer vi oss her en nesten perfekt kombo! Løp og kjøp!

Legg igjen en kommentar

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>