Oppskrift på Flammkuchen (Tarte Flambee)

Flammkuchen
Flammkuchen/Tarte Flambee

Flammkuchen, også kalt Tarte Flambee er en tradisjonell rett fra grensetraktene mellom Tyskland/Frankrike. Dette smakte vi for første gang på ferie i Alcace for noen år siden. Alcace er et kapittel i seg selv (jeg elsker dette området av Frankrike), men så handler nå en gang dette innlegget om Flammkuchen, så da holder jeg meg til det.

Flammkuchen er ikke så ulikt pizza. Den består av en tynn bunn og fyll tradisjonelt sett bestående av creme fraiche, løk og røkt bacon. Har man prøvd seg på “hvit pizza” så lyder dette kjent. Det finnes mange variasjoner av Flammkuchen. Én versjon, og kanskje den mest originale er med Munsterost. Munster er en fransk kittost som man får kjøpt i spesialbutikker som for eksempel Ma Poulet i Mathallen. Men du kan fint skippe osten; resultatet blir fantastisk godt uansett. Denne oppskriften gir 2 Flammkuchen.

Til deigen:

400 g hvetemel (gjerne ekstra fint)
Litt salt
4 ss olje
2,5 dl vann

Det stemmer, vi skipper gjæren i denne deigen. Flammkuchen skal være flat og litt crispy. Før du setter i gang med deigen kan du slå på ovnen (250 grader), for å lage Flammkuchen går fort som svint. Vi bruker pizzastein, og har du det, så kan du sette den inn nå. Bland ingrediensene sammen til en fin deig (tilpass mengden vann og mel), og kjevle ut så tynn som mulig.

Flammkuchen klar til steking
Klargjøring til steking

Til fyllet:

1 boks creme fraiche
2 løk i strimler
2 pakker bacon, i biter
Litt smør
(salt og pepper)

I en gryte smelter du smør og sauterer løk og bacon i noen minutter, til det blir blankt og løken er myk.

Bruker du pizzastein, venter du så klart til denne er varm nok, før du tar den ut. Flytt deigen din over på steinen og spre creme fraiche utover. Så fyller du på med løk- og baconblandingen. Dryss gjerne litt salt og pepper over. Sett Flammkuchen din inn i ovnen og la den steke til du synes den ser ferdig ut. Ca 12 minutter på pizzastein bruker å stemme bra. Bruker du vanlig stekeplate, så gjør du bare sånn som du ville gjort når du lager vanlig pizza.

Skal du kjøre gjennomført Alcacestil, starter du med å kalle Flammkuchen din Tarte Flambee, og serverer den med en kald hvitvin. Vi anbefaler å prøve en Gewürstraminer, som for eksempel denne fra Dopff Irion, som har blitt en av våre favoritter. Vin på denne druen passer også veldig godt sammen med nevnte munsterost. Vil du heller kjøre den tyske varianten, passer det fint med en iskald hveteøl til. Gjerne denne fra Tucher. Guten Appetit!

-K

One comment

  1. Pingback: Gewurztraminer - en god match til Tarte Flambee - Mikromakeri

Legg igjen en kommentar

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>