Afternoon Tea – teselskap på britisk vis

Afternoon Tea
Afternoon Tea

Afternoon Tea er en britisk tradisjon som har eksistert siden midten av 1800-tallet. Hertuginnen av Bedford får æren for å ha innført denne tradisjonen, da hun oppdaget at hun egentlig ble ganske sulten mellom lunsj og middag. Dermed fikk hun servert te, brød og smør, og en liten kake på ettermiddagen. Etterhvert inviterte hun også venner til å holde henne med selskap, og omtrent slik oppstod Afternoon Tea.

Afternoon Tea er stort i England, men også i Oslo kan man gå ut å nyte denne ettermiddagstradisjonen. Afternoon Tea serveres blant annet på Hotel Bristol, Cafe Christiania og Grand Hotel.

Som regel går man ut for Afternoon Tea, men man kan også arrangere Afternoon Tea hjemme. Inviter et utvalg mennesker du liker til et teselskap i ekte britisk ånd. Her er noen tips og triks til en vellykket Afternoon Tea.

 

Afternoon Tea invitasjon
Invitasjon til Afternoon Tea

GJESTER OG INVITASJONER

Bestem deg for hvem du vil invitere. Hold antall gjester nede på et rimelig nivå, det bør være plass til at alle får sitte. Afternoon Tea skal optimalt sett serveres sittende i lave, komfortable stoler og sofaer. Blander man inn begrepet High Tea, serveres det også ved spisebordet. Send ut invitasjoner i god tid, sånn at du har tid til å planlegge hvor mye mat du trenger.

 

Te
Formosa Oolong Super Fancy fra Solberg & Hansen.

TE

Det kanskje viktigste elementet i Afternoon Tea er selve teen. Gå til innkjøp av en eller flere gode teer i løsvekt. Vi bestemte oss for én type, og holdt oss til den. Dette var en Formosa Oolong Super Fancy, kjøpt inn på Solberg & Hansen i Mathallen. Den anbefales på det sterkeste. Eier du ikke en allerede, så gå til innkjøp av en lekker tekanne for å servere teen i. Vi kjøpte en gammel porseleenskanne på en bruktbutikk i Oslo.

 

Battenbergkake
Battenbergkake

MAT

Vel som viktig som teen, er et balansert utvalg av småretter. Det er enkelte retter som nesten er pålagte ved Afternoon Tea, og dette er scones, clotted cream, sandwiches og kaker. Bruk tid på å bestemme deg for hva som skal stå på menyen, det finnes et utall sider å hente inspirasjon fra, f.eks. denne fra BBC. Vi landet på følgende meny (oppskriftene finner du ved å klikke på lenkene):

  • Cucumber sandwiches (et must)
  • Egg salad sandwiches
  • Scones med clotted cream og syltetøy
  • Lemon Curd
  • Lemon bites
  • Battenbergkake
  • Makroner
afternoon-tea-pynt
Bord pyntet til teselskap

PYNT

For en som elsker å pynte, er presentasjonen vel så viktig som selve maten. Tradisjonelt sett blir smårettene servert på flereetasjes “kakefat” med håndtak. Det blir litt ekstra stas å dandere alle rettene på disse fatene, så har du det ikke allerede, kjøp deg et to- eller treetasjes kakefat. Dette fatet fra IKEA ser kjedelig ut ved første øyekast, men blir utrolig fint når maten er kommet på plass.

Music for Afternoon Tea
Music for Afternoon Tea

MUSIKK

Sett stemningen ved å spille passende musikk. Music for Afternoon Tea er perfekt!

LYKKE TIL!

Legg igjen en kommentar

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>